Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J58a57n 24R74á52ž

25. 10. 2016 19:23

Zákon o veřejném zdravotním pojištění by musel být změněn tak, aby umožnil zdravotním pojišťovnám specifikovat výluky z plnění, například vyloučit že standardů veřejné zdravotní péče rizikové činnosti a naopak umožnil aby pojišťovny v pojistných podmínkách mohly stanovit rozsah zdravotních úkonů a rizikových činností, které si pojistník může smluvně připojistit.

Bylo by to obdobné, jako to funguje u cestovního pojištění, které má pojistnou logiku.

Osobně si myslím, že je nutná celková úprava systému tak, aby gró zdravotní péče bylo nadále hrazeno solidárním způsobem jako dosud, ale aby se zcela změnil, to jest daleko víc liberalizoval vztah mezi pojišťovnami, pojištěným a zdravotními zařízeními. A hlavně, aby stát mohl průběžně do těchto vztahů zasahovat minimálně. V prvé řadě musí být ze systému zcela vyloučena pravomoc ministerstva zdravotnictví určovat cenu úkonů a musí být odstraněna jeho rozhodující úloha při určování smluvních vztahů mezi rozhodujícími stranami systému To jest, aby ministetstvu byly, ovšem jen ve značně omezené míře, ponechány pouze kontrolní funkce.

0 0
možnosti
Foto

Byl by to takový ostrůvek svobody.

0 0
možnosti
DK

A můžete mi sdělit, za kolik se může připojistit důchodce a proti čemu? To by mě totiž velice zajímalo.....

1 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 918x
Předseda představenstva Pojišťovny VZP; v oboru působí od roku 1996, kdy se podílel na vzniku a řízení soukromého zdravotního pojištění v rámci mateřské Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky. Je předsedou pracovní skupiny České asociace pojišťoven pro cizince. Vystudoval mezinárodní vztahy, pojištění a zajištění v zahraničí.